Liity partioon Otavaeltajissa!

Otavaeltajat toivottaa kaikki yli 7-vuotiaat partiotoiminnasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi lippukuntaan! Aloita ottamalla ensin yhteyttä lippukunnanjohtajaan, niin selvitämme ensin, löytyykö lippukunnasta sinulle sopiva paikka samantien. Jos paikkaa ei heti löydy, otamme yhteystietosi ylös ja palaamme asiaan heti kun tilanne muuttuu.

Kun paikka on löytynyt ja päätös jäseneksi liittymisestä tehty, toimitaan seuraavasti:

  1. Täytä ja toimita liittymislomake allekirjoitettuna Otavaeltajille.
  2. Suorita Otavaeltajien liittymismaksu.
  3. Odota Suomen Partiolaisten jäsenmaksulaskun saapumista postiluukkuusi ja maksa lasku.
  4. Tulosta jäsenkorttisi jäsenrekisteri Kuksasta

Lue alta tarkemmat ohjeet. Tärkeää tietoa uusille jäsenille löydät myös sivulta Vinkkejä uusille jäsenille.

1. Liittymislomake

Jäseneksi liittyminen tapahtuu täyttämällä jäsenhakemus netissä. Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian heti kun liittymispäätös on tehty. Toimintaa voi kernaasti kokeilla muutaman kokouksen verran ennen jäseneksi liittymistä, mutta ennen ensimmäistä retkeä tai purjehdusta täytyy jäsenhakemus olla jätettynä ja liittymismaksun olla maksettuna. Suomen Partiolaisten turvallisuusohjesäännöt edellyttävät voimassaolevaa jäsenyyttä kaikilla retkillä, purjehduksilla ja muissa viikkotoiminnan ulkopuolisissa partiotapahtumissa, joten liittymistä ei kannata jättää viime tippaan. Kun jätät lomakkeen vähintään kaksi viikkoa ennen ensimmäistä retkeä, varmistat pääsysi mukaan retkelle.

2. Liittymismaksu

Lippukuntaan liittyviltä partiolaisilta kerätään kertaluontoinen 30 € suuruinen liittymismaksu. Liittymismaksulla katetaan osa uusille jäsenille jaettavan materiaalin ja partiotarvikkeiden kuten partiohuivin, partiomerkkien ja suorituskirjojen hinnasta. Liittymismaksu maksetaan lippukunnan tilille. Voit kokeilla partiotoimintaa muutaman kerran ja maksaa maksun vasta sitten, mutta ennen ensimmäistä retkeä maksun tulee olla maksettuna.

Kun liittymismaksu on maksettu, oma johtajasi jakaa merkit ja muun materiaalin, joita maksulla katetaan. Jos olet jo päättänyt liittyä Otavaeltajiin niin maksathan liittymismaksun pikimmiten!

Liittymismaksu: 30 €
Tiliyhteys: FI57 1309 3000 2063 42 (Nordea Otaniemi)  
Viitenumero: 3900

Muistathan käyttää viitenumeroa! Näin vältämme viitteettömistä maksuista koituvat turhat ylimääräiset pankkimaksut.

3. Suomen Partiolaisten jäsenmaksu

Otavaeltajat ei kerää omaa jäsenmaksua, mutta Suomen Partiolaisten jäsenyyteen kuuluu vuotuinen jäsenmaksu, jonka maksamalla saat jäsenyyden lisäksi myös useita jäsenetuja -- lue lisää Suomen Partiolaisten sivulta Partiolaisten jäsenmaksu. Vastineeksi jäsenmaksun maksamisesta saat partiojäsenkortin (ks. seuraava kohta).

Säilytä kuitti maksetusta jäsenmaksusta, sillä odottaessasi partiojäsenkortin ilmaantumista postiluukkuusi voit tarvittaessa todistaa jäsenyytesi kortin sijasta maksukuitilla. Näin saat mm. partiokauppojen alennukset käyttöösi jo ennen jäsenkortin saapumista.

Huom. Jos jäsenmaksulaskua ei ala kuulumaan viimeistään parin kuukauden sisällä lippukuntaan liittymisestä, ota yhteyttä Suomen Partiolaisten jäsenrekisterinhoitajaan ja pyydä lähettämään lasku uudestaan. Joskus on käynyt niinkin, että lasku on jäänyt jonnekin matkan varrelle tai ei ole lähtenyt matkaan ollenkaan, jolloin asiasta on hyvä huomauttaa.

4. Partiojäsenkortti

Kun olet maksanut Suomen Partiolaisten jäsenmaksun, voit tulostaa jäsenkorttisi jäsenrekisteri Kuksasta. Voit myös tallentaa sen esimerkiksi puhelimeesi. Partiojäsenkortti on pääsylippusi kaikkiin partiotapahtumiin, ja sitä vilauttamalla saat myös tuntuvan alennuksen kaikista partiokaupoissa myytävistä tuotteista, poislukien partioasuista ja -merkeistä.