Lähipurjehdukset

Lähivesillä Otavaeltajat purjehtii sekä matkapursi Sindbadilla että harjoitusvene Eemelillä. Suurin osa purjehduksista on iltapurjehduksia arki-iltoina, mutta myös pidempiä päivä- tai viikonloppupurjehduksia järjestetään kiinnostuksen mukaan.

Purjehdukset ovat avoimia kaikenikäisille partiolaisille sudenpennuista johtajiin. Mukaan saa (ja kannattaa) lähteä niin monesti kuin haluaa, kuitenkin niin, että aina veneen tullessa täyteen etusijalla ovat ne meripartiokoulutuksen kohderyhmään kuuluvat, jotka ovat päässeet harvemmin mukaan. Myös muut kuin lippukunnan jäsenet ovat tervetulleita mukaan aina kun tilaa on – mukaanlukien ei-vielä-partiolaiset!

Purjehduskalenteri ja ilmoittautuminen

Sindbadin lähipurjehduksille kaudella 2014 ilmoittaudutaan Sindbadin netti-ilmoittautumislomakkeen kautta osoitteessa:

http://bit.ly/sindbad-2014

Huomaathan, että ilmoittauduttavissa olevien purjehdusten listaan lisäillään purjehduksia kaiken aikaa sitä mukaa kuin kysyntää ilmenee, joten sivua kannattaa tarkkailla säännöllisesti ja omiakin toiveita esittää. Tavoitteena on järjestää vähintään yksi iltapurjehdus viikossa, mutta useampiakin voidaan kysynnän mukaan pitää. Toisaalta taas ilman etukäteen tiedossa olevaa miehistöä purjehduksia ei luonnollisestikaan järjestetä. Muistathan siis aina ilmoittautua ajoissa, sekä myöskin esittää toiveesi muille kuin listatuille ajankohdille lomakkeen toivomuskentässä!

Eemelillä purjehduksia järjestetään tapauskohtaisesti kulloistenkin toiveiden mukaan. Muutenkin kaikkia lippukuntalaisia kannustetaan oma-aloitteisuuteen uusien purjehdusaikojen ehdottamiseksi kummalla hyvänsä aluksista, sillä purjehduksia järjestetään mieluiten nimenomaan kysynnän mukaan. Ole aktiivisesti yhteyksissä johtajiisi!

Keliolosuhteet / purjehdusten peruuntumiset

On hyvä huomioida, että purjehduksilla on aina säävaraus. Vesisade ei meitä haittaa, mutta liian kovalla tuulella emme turvallisuussyistä lähde merelle. Joskus myös olematon tuuli saattaa johtaa päätökseen jättää lähtemättä.

Tuuliolosuhteista tai muista pakottavista syistä johtuvat purjehdusten peruutukset ilmoitetaan sähköpostitse kaikille ilmoittautuneille, yleensä viimeisimmän purjehdusta edeltävän merisääennusteen jälkeen. Mikäli peruutusilmoitusta ei kuulu, tarkoittaa se että purjehdus pidetään.

Kokoontumispaikka

Purjehdusten kokoontumispaikkana toimii HSK:n sataman P-paikka ravintola Blue Peterin edustalla Lauttasaaressa osoitteessa Vattuniemen puistotie 1. Purjehdusten päätyttyä purjehtijoita voi tulla noutamaan samasta osoitteesta.

Purjehduksen tarkemman päättymisajankohdan selvittämiseksi noutokyydit voivat olla puhelinyhteydessä omaan partiolaiseensa tai purjehduksen kippariin n. 45 min ennen oletettua päättymisaikaa, mutta kannattaa varautua siihen, että kippari ei välttämättä pysty ottamaan puheluita merellä vastaan.

Purjehdusmaksut

Lippukunta tukee jäsentensä purjehdustoimintaa merkittävällä summalla joka vuosi, joten osallistumismaksut on saatu ylläpitokustannuksiin nähden alhaisiksi. Venemaksut kerätään kaikilta osallistuneilta kootusti purjehduskauden päätyttyä ao. hinnoittelun mukaisesti. Maksut maksetaan tilisiirtona lippukunnan tilille (ks. Maksujen maksaminen) käyttäen viitenumeroa 8989.

Sindbad

Sindbadin purjehdusmaksu koostuu kahdesta osasta: kertaluonteisesta kausimaksusta sekä purjehduskohtaisesta osallistumismaksusta. Kausimaksu sekä ensimmäisen purjehduksen osallistumismaksu maksetaan ensimmäiselle purjehdukselle ilmoittauduttaessa. Myöhempien osallistumisten maksut maksetaan yhdellä kertaa vasta purjehduskauden päätyttyä.

HUOM: Niiden, jotka eivät koskaan ennen ole purjehtineet Sindbadilla, ei tarvitse maksaa kausimaksua vielä ensimmäisen, vaan vasta toisen purjehduksen yhteydessä! Ensikertalaiset pääsevät näin siis kokeilemaan Sindbadilla purjehtimista yhden kerran pelkällä kertamaksulla.

Kausimaksu:

 • 20 € / vuosi
Osallistumismaksu:
 • Iltapurjehdus (< 4 h): 5 € / kerta
 • Kokopäiväpurjehdus (> 4 h): 10 € / kerta
 • Yön ylittävä purjehdus: 15 € / ensimmäinen vuorokausi + 5 € / lisävuorokausi

Eemeli

 • Kaikille partiolaisille maksutonta (SP:n jäsenmaksun tulee olla maksettuna)
 • Ei-vielä-partiolaisille 5 € / vrk

Varustus

 • Omat pelastusliivit, jos on (ei pakolliset, veneessä on liivejä)
 • Kengät mieluiten vaaleapohjaiset (ei saa jättää raitoja kanteen)
 • Aurinkolasit (etenkin aurinkoisella kelillä)
 • Tuulen ja roiskeen kestävä riittävän lämmin vaatetus (tarvittaessa myös sateenpitävä)
 • Edellisen päälle vielä lisävaatetta reppuun (merellä voi olla tosi kylmä, vaikkei maissa uskoisikaan)
 • Sormikashanskat, miel. napakat ja tyköistuvat (köysien vetelyyn sopivat, ei esim. neulesormikkaat)
 • Vesipullo, jos haluaa varmistaa ettei tule matkan aikana jano