Uutiset

Pidä itsesi ajanhermoilla siitä mitä Otavaeltajissa juuri tällä hetkellä kuuluu ja tapahtuu.
Täältä kuulet uusimmat leirijuorut ja uutiset koskien retkiä ja tapahtumia.

Syyspamaus 30.8 klo 10-15!

lähettänyt Anna Pekonen 18.8.2020 klo 7.20

Tervetuloa aloittamaan syksyn partiokautta Otavaeltajien yhteisen Syyspamauksen merkeissä. Tänä vuonna pääsemme kisaamaan leikkimielisessä partiotaitokilpailussa sunnuntaina 30.8. klo 10-15. Tässä kilpailussa valttia ovat paitsi paalusolmun kiemurat ja partiohistoria, ennekaikkea nokkeluus ja yhteistyö. Tapahtuma järjestetään Tapiolassa kolon pihapiirissä ja sen lähiympäristössä.


Tapahtumaan ilmoittaudutaan viimeistään keskiviikkona 19.8. Kuksan kautta. Myös perheenjäsenet ovat tervetulleita osallistumaan. Partiolaiset osallistuvat tapahtumaan pääsääntöisesti oman ryhmänsä mukana ja perheet osallistuvat aikuisista ja sisaruksista koostuvissa vartioissa. Ilmoitathan jokaisen perheen partiolaisen omalla lomakkeellaan, muut perheestä osallistuvat ilmoitetaan vain yhden partiolaisen lomakkeella.


Tapahtuma alkaa klo 10 kolon pihalla ja leikkimielinen kilpailu kestää klo 14 saakka. Klo 14 alkaen vietämme yhteistä palkintojen jakoa ja syyskauden avausta. Vanhemmat ja sisarukset voivat halutessaan osallistua myös vain tähän ohjelmaan.


Ilmoittautuneille lähetetään lähempänä tapahtumaa tarkempi ohjeistus varusteluetteloineen. Jokainen tarvitsee kuitenkin mukaan omat lounaseväät, iltapäivällä on kaikille tarjolla kahvit ja pientä makeaa.


Taphtumassa huomioidaan Suomen Partiolaisten ohjeistus korona-virukseen liittyen, osallistuthan vain täysin terveenä. Tapahtuma järjestään kokonaan ulkona, varaudu siis säänmukaiselle varustuksella. Normaalista poiketen kokoonnumme väljästi ja jokainen omalta osalta huolehtii riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Keskutelettahan aiheesta partiolaisenne kanssa jo etukäteen.


Lisätietoa tapahtumasta voit kysyä Oili Annilalta (oili.annila(a)gmail.com).


Tervetuloa mukaan starttaamaan Otavaeltajien partiosyksy!


Partioterveisin

Otavaeltajien johtajisto

Koulutuspurjehdus 2020

lähettänyt Anna Pekonen 29.1.2020 klo 5.00

Otavaeltajain vuosittaisen meripartiotoiminnan päätapahtuma on pitkä koulutuspurjehdus isolla vuokraveneellä Saaristomeren kauniissa merimaisemissa. Purjehdus on kolmen vuorokauden mittaisiin legeihin jakautuva matkapurjehdus Saaristomerellä, jonka kuluessa partiolainen saa käytännön tuntumaa purjealuksen miehistön vastuunsa kantavana jäsenenä toimimiseen, turvalliseen vierailla vesillä navigoimiseen, matkapurren hallintaan ja sen omin käsin ohjaamiseen, sekä kartuttaa kokemustaan matkan taittamisesta meriteitä pitkin luonnonmukaisesti ja ympäristöä kunnioittavasti luonnonvoimia hyödyntäen.

Purjehdus on tarkoitettu kaikille lippukuntalaisille seikkailijaiästä alkaen. Edellytyksenä osallistumiselle on vähintään kultanappitaso meripartiosuorituksissa. Kultanappikoulutus järjestetään aina ennen purjehdusta, mikäli uusia innokkaita ja oppimishaluisia koulutettavia löytyy riittävä määrä koulutuksen järjestämiseksi. Siispä vaikka kultaista nappia ei vielä partiopaidan kauluksesta löytyisikään, pääsee mukaan purjehduksen osallistujalistalle osoittamalla tinkimätöntä sitoutumista kaikkien riittävien taitojen hankkimiseksi kultanappikoulutuksen myötä. Kultanappikoulutukseen sisältyy kaksi koloiltaa, sekä iltapurjehdus lähivesillä.

Huomionarvoista on, että matkapurjehduksen jokaisen osuuden miehistössä täytyy turvallisuussyistä olla riittävä määrä kokeneempaakin porukkaa. Tämän takia ei voida taata pääsyä juuri toivomallesi legille. Jos karsintaa joudutaan tekemään, voidaan joutua karsimaan erityisesti vähiten kokeneesta päästä, vaikka tavoitteena toki onkin, että kaikki halukkaat voisivat päästä mukaan. Kokonaan vailla purjehduskokemusta olevia kuitenkin suositellaan tarkoin harkitsemaan, onko purjehduskokemuksen kartuttamista järkevää aloittaa näin kauas suuntautuvalla purjehduksella. Jos olet asiasta epävarma, ole ensin yhteyksissä purjehduksen kippariin, niin voitte yhdessä punnita tilanteen.

Kesän 2020 koulutuspurjehduksen perustiedot ovat seuraavat:

Alus: S/y Tantrum Too, Bavaria 38, vm. 2004 (ollut käytössämme v. 2009 lähtien)
Reitti: Koulutuspurjehduksen reitti on perinteisesti kulkenut pitkin saaristomerta ja näin tänäkin vuonna. Tarkka reittisuunnitelma ilmoitetaan myöhemmin keväällä ilmoittautumisen yhteydessä.
Ajankohta: 1.-16.6.2020, jakautuen yhteen 3 vrk ja kolmeen 4 vrk mittaiseen legiin
Hinta: noin. 140€/legi
Kipparit: Sami Ruotsalainen (puh. 050 5288648) ja Oskari Vierijärvi (puh. 050-9173689)

Purjehdus jakautuu yhteen 3 vrk ja kolmeen 4vrk mittaiseen legiin, joista jokaisella on eri miehistö. Miehistöön kuuluu kuusi jäsentä, jotka yhdessä muodostavat kaksi kolmen hengen vahtia. Miehistöä kouluttaa ja ohjaa päällystö, johon kuuluvat kippari ja försti (=perämies). Periaatteena on, että päällystö vastaa purjehduksen turvallisuudesta, sisällöstä ja koulutuksesta, kun taas toimeenpaneva taho on aina lähtökohtaisesti miehistö. Miehistön kaksi vahtia vuorottelevat tehtäviä yhden ruokavälin mittaisten ajo- ja palveluvahtivuorojen välillä. 

Purjehduspäivän pituus on yleensä jotakin 8-12 tunnin väliltä, joten jokaiseen päivään mahtuu myös riittävästi lepoa. Useina iltoina saatetaan purjehduksen päätteeksi myös päästä ottaamaan makeat löylyt rantasaunassa kauniissa saaristomaisemissa, ja yöt vietetään lähtökohtaisesti kiinni laiturissa, poijussa tai ankkurissa. Yöllä emme siis normaalisti purjehdi. 

Purjehdus alkaa Raision venesatamasta ja myös päättyy sinne. Miehistönvaihdot tapahtuvat Maarianhaminassa ja Tukholmassa, joihin matkustetaan laivalla joko Turusta tai Helsingistä. 

Osallistumismaksu ja stipendin hakeminen

Osallistumismaksu on viime vuosina ollut noin 140 € / legi ja pysynee samassa hintaluokassa tänäkin vuonna. Osallistumismaksu kattaa kaikki kustannukset, paitsi omat namut ja limut ja sen sellaiset, joista kukin vastaa itse, jos niitä katsoo tarvitsevansa. Maksa ilmoittautuessasi yhden legin osallistumismaksu riippumatta siitä, monelleko legille ilmoittauduit. Mikäli pääset mukaan useammalle legille, voit maksaa muiden legien osallistumismaksut kahden viikon kuluessa venepaikkasi vahvistumisesta.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutuspurjehdukselle avataan helmikuun aikana ja tästä ilmoitetaan vielä erikseen.

Syyspamaus 21.8 klo 17.30

lähettänyt Anna Pekonen 4.8.2019 klo 23.40


Otavaeltajat kutsuu kaikki lippukunnan jäsenet ja heidän perheensä aloittamaan uuden partiovuoden yhteisen Syyspamauksen merkeissä keskiviikkona 21.8 klo 17.30 kololla os. Opintie 1.

Ohjelmassa tivolitunnelmaa, pientä purtavaa, tietoa ensi vuodesta, sekä mahdollisuus jututtaa johtajia. Varaathan mukaan omat ruokailuvälineet ja säänmukaisen vaatetuksen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan tapahtuu perhekohtaisesti kuksan kautta, ilmoita lisätiedot-osiossa perheen muiden osallistujien nimet.
Ilmoittauduthan viimeistään perjantaina 16.8.


Laumojen ja ryhmien kokouksien alkamisajan saat omalta johtajaltasi. Kivaa loppukesää, Syyspamauksessa nähdään!

Kevättiedote 2019

lähettänyt Anna Pekonen 10.6.2019 klo 10.18

Hei kaikki Otavaeltajat!

Tässä viestissä on tietoa kesän ja syksyn tapahtumista, jotka voit jo merkata itsellesi muistiin!

Touko-kesäkuun vaihteessa ryhmät käyvät omilla iltapurjehduksillaan Eemeli-veneellä. Muistathan ilmoittautua mukaan oman ryhmäsi purjehdukselle oman johtajan ohjeiden mukaisesti. Myös syyskaudella päästään purjehtimaan Eemelillä elokuusta alkaen. Syksyn purjehduksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin kesällä.

Kesän aikana ennakkoon ilmoittautuneet pääsevät harjoittelemaan purjehdustaitojaan lippukunnan koulutuspurjehduksella. Heinäkuun alussa nelisenkymmentä Otavaeltajaa suuntaa Kilpisjärvelle lippukuntavaellukselle. 

Otavaeltajien syyskausi käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa kun ryhmien kokoukset alkavat oman johtajan ilmoituksen mukaisesti. Koko lippukunnan yhteistä syyskauden aloitusta vietetään keskiviikkona 21.8 klo 17.30 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa lähempänä tapahtumaa!

Lippukunnan syysretki järjestetään 1.-3.11Kavalahdessa, Inkoossa. ja itsenäisyyspäivää juhlitaan 6.12. Marraskuussa ajankohtaista on jälleen adventtikalenterikampanja. Seuraa tiedotusta syksyn kuluessa.

Kiitokset kaikille onnistuneesta partiovuodesta! Erityiskiitos kaikille partiotoimintaan osallistuneille vanhemmille. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan myös syksyn toimintaan!

Kivaa kesää!

Kesän 2019 koulutuspurjehdus, ilmoittaudu nyt!

lähettänyt Anna Pekonen 28.2.2019 klo 11.31

Otavaeltajain vuosittaisen meripartiotoiminnan päätapahtuma on pitkä koulutuspurjehdus isolla vuokraveneellä Saaristomeren kauniissa merimaisemissa. Purjehdus on kolmen vuorokauden mittaisiin legeihin jakautuva matkapurjehdus Saaristomerellä, jonka kuluessa partiolainen saa käytännön tuntumaa purjealuksen miehistön vastuunsa kantavana jäsenenä toimimiseen, turvalliseen vierailla vesillä navigoimiseen, matkapurren hallintaan ja sen omin käsin ohjaamiseen, sekä kartuttaa kokemustaan matkan taittamisesta meriteitä pitkin luonnonmukaisesti ja ympäristöä kunnioittavasti luonnonvoimia hyödyntäen.

Purjehdus on tarkoitettu kaikille lippukuntalaisille seikkailijaiästä alkaen. Edellytyksenä osallistumiselle on vähintään kultanappitaso meripartiosuorituksissa. Kultanappikoulutus järjestetään aina ennen purjehdusta, mikäli uusia innokkaita ja oppimishaluisia koulutettavia löytyy riittävä määrä koulutuksen järjestämiseksi. Siispä vaikka kultaista nappia ei vielä partiopaidan kauluksesta löytyisikään, pääsee mukaan purjehduksen osallistujalistalle osoittamalla tinkimätöntä sitoutumista kaikkien riittävien taitojen hankkimiseksi kultanappikoulutuksen myötä. Kultanappikoulutukseen sisältyy kaksi koloiltaa, sekä iltapurjehdus lähivesillä.

Huomionarvoista on, että matkapurjehduksen jokaisen osuuden miehistössä täytyy turvallisuussyistä olla riittävä määrä kokeneempaakin porukkaa. Tämän takia ei voida taata pääsyä juuri toivomallesi legille. Jos karsintaa joudutaan tekemään, voidaan joutua karsimaan erityisesti vähiten kokeneesta päästä, vaikka tavoitteena toki onkin, että kaikki halukkaat voisivat päästä mukaan. Kokonaan vailla purjehduskokemusta olevia kuitenkin suositellaan tarkoin harkitsemaan, onko purjehduskokemuksen kartuttamista järkevää aloittaa näin kauas suuntautuvalla purjehduksella. Jos olet asiasta epävarma, ole ensin yhteyksissä purjehduksen kippariin, niin voitte yhdessä punnita tilanteen.

Kesän 2019 koulutuspurjehduksen perustiedot ovat seuraavat:

Alus: S/y Tantrum Too, Bavaria 38, vm. 2004 (ollut käytössämme v. 2009 lähtien)
Reitti: Raisio - Maarianhamina - Tukholma - Maarianhamina - Raisio
Ajankohta: 8.6. - 20.6.2019, jakautuen neljään 3 vrk mittaiseen legiin
Hinta: 140€/legi
Kipparit: Sami Ruotsalainen (puh. 050 5288648) ja Oskari Vierijärvi (puh. 050-9173689)

Purjehdus jakautuu neljään 3 vrk mittaiseen legiin, joista jokaisella on eri miehistö. Miehistöön kuuluu kuusi jäsentä, jotka yhdessä muodostavat kaksi kolmen hengen vahtia. Miehistöä kouluttaa ja ohjaa päällystö, johon kuuluvat kippari ja försti (=perämies). Periaatteena on, että päällystö vastaa purjehduksen turvallisuudesta, sisällöstä ja koulutuksesta, kun taas toimeenpaneva taho on aina lähtökohtaisesti miehistö. Miehistön kaksi vahtia vuorottelevat tehtäviä yhden ruokavälin mittaisten ajo- ja palveluvahtivuorojen välillä. 

Purjehduspäivän pituus on yleensä jotakin 8-12 tunnin väliltä, joten jokaiseen päivään mahtuu myös riittävästi lepoa. Useina iltoina saatetaan purjehduksen päätteeksi myös päästä ottaamaan makeat löylyt rantasaunassa kauniissa saaristomaisemissa, ja yöt vietetään lähtökohtaisesti kiinni laiturissa, poijussa tai ankkurissa. Yöllä emme siis normaalisti purjehdi. 

Purjehdus alkaa Raision venesatamasta ja myös päättyy sinne. Miehistönvaihdot tapahtuvat Maarianhaminassa ja Tukholmassa, joihin matkustetaan laivalla joko Turusta tai Helsingistä. 

Osallistumismaksu ja stipendin hakeminen

Osallistumismaksu on 140 € / legi. Osallistumismaksu kattaa kaikki kustannukset, paitsi laiva- ja junamatkat sekä omat namut ja limut ja sen sellaiset, joista kukin vastaa itse, jos niitä katsoo tarvitsevansa. Maksa ilmoittautuessasi yhden legin osallistumismaksu riippumatta siitä, monelleko legille ilmoittauduit. Mikäli pääset mukaan useammalle legille, voit maksaa muiden legien osallistumismaksut kahden viikon kuluessa venepaikkasi vahvistumisesta.

Maksettavaa: 140€
Eräpäivä: 1.5.20198
Tilinumero: Nordea FI57 1309 3000 2063 42
Viitenumero: 2017 06051 (muistathan aina käyttää viitenumeroa!)

Huom! Koska osallistumisen hinta ei ole aivan pieni, ja Otavaeltajain toimintaperiaatteiden mukaisesti jokaiselle lippukuntalaiselle halutaan aina antaa tasavertainen mahdollisuus osallistua kaikkiin partiotapahtumiin, niin myös tässä tapauksessa muistutetaan kaikkien lippukuntalaisten mahdollisuudesta hakea alennusta osallistumismaksuun, mikäli oma taloudellinen tilanne muutoin vaarantaisi osallistumisen. Stipendiä voit hakea lähettämällä purjehduksen kipparille vapaamuotoisen sähköpostiviestin, jossa lyhyesti perustelet tarpeesi hinnanalennukseen. Yksityiskohtaisiin selvityksiin omasta taloudellisesta tilanteesta ei tarvitse mennä. Hakemuksen käsittelee lippukunnan hallitus -- tietenkin täysin luottamuksellisesti.

Miehistökokoukset

Purjehdukselle valmistautuminen on oleellinen osa purjehduskoulutusta. Olisi myös turvallisuusriski lähteä kauas merille ilman, että koko miehistö on yhdessä valmentautunut matkaan. Sitenpä jokaiselta osallistujalta (kokeneetkin merikarhut mukaanlukien!) edellytetään osallistumista miehistökokoukseen, jossa miehistö  kootaan yhteen ja käydään läpi purjehduksen käytännön seikat sekä jaetaan tietoa myös vanhemmille.

Miehistökokous + infoilta: 2X.5.20198 klo 18.

Kokouksella on tarkasti määritellyt tavoitteet, jotka koskevat jokaista miehistön jäsentä, ja kotiin pääsee lähtemään sitten kun tavoitteet on täytetty. Ahkeralle miehistölle parisen tuntia pitäisi kuitenkin riittää. Miehistökokous aloitetaan info-osuudella, joka koskee sekä miehistöä itseään, että alaikäisen miehistön osalta myös heidän vanhempiaan. Tämä info-osuus kestää noin tunnin.

Huom! Jokaisen purjehdukselle lähtijän on hyvin tärkeää osallistua miehistökokoukseen. Lisäksi ainakin ensikertalaisten osalta vähintään toisen vanhemmista tulee olla läsnä miehistökokouksen info-osuudessa.
Jos jokin todella pakottava este kuitenkin ilmaantuu, ole välittömästi yhteyksissä kippariin, niin voitte yhdessä katsoa, olisiko jotain korvaavaa järjestettävissä niin ettei lähtö vaarannu!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutuspurjehduksellenalla olevasta linkistä keskiviikkoon 20.3 mennessä!

Ilmoittautuminen kesän lippukuntavaellukselle on nyt auki!

lähettänyt Anna Pekonen 27.1.2019 klo 9.53

Kesä-heinäkuun vaihteessa suuntaamme lippukuntavaellukselle Kilpisjärven upeisiin maisempiin ja nyt on mahdollisuus ilmoittautua mukaan! Vaellus on unohtumaton elämys ja loistava tilaisuus harjoitella erätaitoja. Lähdetään siis koko lippukunnan voimin matkaan! Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa viimeistään 18.2., mutta luethan alla olevan huolella ennen ilmoittautumista.

Kenelle?
Lippukuntavaellukselle voivat ilmoittautua kaikki lippukuntalaiset sudenpennuista vaeltajiin. Kutsumme mukaan myös partiolaisten vanhempia ja sisaruksia. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa vaelluskokemusta Lapista, mutta on välttämätöntä, että jaksat kantaa viikon verran omaa rinkkaasi ja on hyvä, jos olet jo jonkin verran retkeillyt. Tarpojat sekä sitä vanhemmat partiolaiset voivat ilmoittautua mukaan kuten mihin tahansa muuhun partiotapahtumaan. Sudenpennut ja seikkailijat voivat lähteä mukaan oman aikuisen (esim. vanhemman, isovanhemman) kanssa. Tällä tavoin varmistamme, että pienimmätkin jaksavat koko vaelluksen. 

Missä? Milloin?
Vaellus järjestetään 29.6.-7.7. Kilpisjärven maastossa, Käsivarren erämaassa. Huom! Todennäköisesti vaellukselle lähetään pe 28.6. illalla, jotta vaelluspäiviä on mahdollisimman monta. Kilpisjärvelle kuljetaan joko bussilla tai junalla ja bussilla, koko vaellusporukka samalla kyydillä. Tarkempi aikataulu kellonaikoineen varmistuu kyytien varaamisen yhteydessä.

Hinta
Vaelluksen hinta on n.200e. Lopullinen hinta varmistuu kun osallistujamäärä selviää ja saamme kyydit varattua. Haemme vaellusta varten myös avustuksia. Vaellus tulee maksettavaksi kevään aikana. Tarvittaessa voit anoa stipendiä osallistumismaksuun lippukunnan hallitukselta.

Kesätyötä hakeville tarjoamme kesätyöturvan. Jos saat kesätyöpaikan etkä pääse osallistumaan vaellukselle, voit perua osallistumisesi kuluitta kunnes kyydit on varattu (tarkkaa päivää ei valitettavasti ole). Tämän jälkeen lippukunta korvaa osallistumismaksustasi 50e. 

Ennakkotapaamiset
Ennen vaellusta järjestetään ennakkotapaamisia, joissa valmistaudutaan vaellukseen mm. suunnittelemalla reittiä ja ruokia sekä harjoittelemalla tärkeitä vaellustaitoja. Vaellusta ei siis ole suunniteltu valmiiksi vaan jokainen osallistuja pääsee mukaan suunnittelemaan. Ennakkotapaamisiin osallistuminen on edellytys vaellukselle osallistumiselle. Olethan kuitenkin yhteydessä allekirjoittaneisiin, jos vaellukselle osallistuminen uhkaa jäädä näistä kiinni, niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

Ti 5.3. klo 18 Ensimmäinen ennakkotapaaminen Espoossa (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin). Tapaamisessa mm. tutustutaan toisimme ja vaelluskohteeseen sekä jaetaan vaellusvartiot.

5.-7.4. Ennakkoviikonloppu Peurantuvalla Vihdissä. Ennakkoviikonlopussa harjoitellaan vaellustaitoja ja hiotaan reittisuunnitelmia. Viikonlopun tarkempi aikataulu selviää tuonnempana.

Ti 28.5. klo 18 Espoossa (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin). Jaetaan vartioiden yhteiset varusteet ja viimeiset pakkausvinkit.

Lisäksi suuntaamme toukokuun aikana yhdessä harjoittelemaan ja kertaamaan sunnistustaitoja. Aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Vaellus
Vaellusta varten osallistujat jaetaan vaellusvartioihin. Sudenpennut ja seikkailijat aikuisineen sekä muut lyhyiden päivämatkojen ystävät muodostavat omat vaellusvartionsa. Tarpojat ja sitä vanhemmat partiolaiset muodostavat omat vaellusvartionsa. Vaellusvartiot jaetaan niin, että jokainen pääsee sopivan haastavalle vaellukselle ja jokaiseen vaellusvartioon tulee riittävästi vaelluskokemusta. 

Vaellusvartioita johtaa vaellusvartion johtaja, joka on yksi vartion jäsen. Hän on vähintään 18-vuotias vaeltaja tai aikuinen, jonka tehtävänä on yhdessä muiden kanssa vastata mm. vartion yhteisistä hankinnoista, aikatauluista ja hyvästä ryhmähengestä. Vaelluksella hän huolehtii mm. turvallisuudesta ja siitä, että kaikki pysyvät menossa mukana.

Vaellusvartio kulkee koko vaelluksen yhtenä porukkana, vaeltaa, nukkuu ja syö yhdessä. Sovimme vaelluksen varrelle myös vartioiden yhteisiä kohtaamisia.

Varusteet
Vaellukselle tarvitset mukaan vaellusvarusteita sekä omaan että vartion yhteiseen käyttöön. Kysymme ilmoittautumislomakkeessa mahdolisuudesta lainata varusteita vartion yhteiseen käyttöön. Varusteita on lainattavana myös lippukunnalta, joten ei syytä huoleen jos kotoa ei näitä varusteita löydy. 

Henkilökohtaisia varusteita varten saat varusteluettelon ennakkoviikonlopussa. Tärkeimpinä varusteina on makuupussi ja -alusta, hyvät ja vedenpitävät sadevaatteet sekä tukevat ja vedenpitävät vaelluskengät. Jos suunnittelet ostavasi reissua varten uudet kengät, muistathan tehdä sen hyvissä ajoin, jotta ehdit käyttää kenkiä jo reilusti ennen vaellusta.

Ilmoittautuminen
Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää vaellukseen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä vaelluksen johtajiin Oiliin ja Adaan! Ilmoittautumisaika on pitkä (18.2. mennessä), mutta jos tiedät jo varmasti lähteväsi mukaan toivomme saavamme ilmoittautumisesi mahdollisimman pian. Huomaathan, että mikäli perheestänne osallistuu useampi henkilö vaellukselle, ilmoita jokainen erikseen omalla lomakkeellaan. Partiolaiset ilmoittautuvat omalla tai vanhemman kuksa-tunnuksella, ei-partiolaisille on tarjolla ilmoittautuminen ilman kirjautumista. 

Otavaeltajien talviretki 26.-27.1, ilmoittaudu nyt!

lähettänyt Anna Pekonen 6.1.2019 klo 22.15

Tervetuloa Otavaeltajien talviretkelle!

Retki järjestetään Nuuksiossa Kolmoislammen varaustelttailualueella 26.-27.1.2019 (la-su). Sudenpennuille retki on päiväretki (26.1. la). Seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille retki on kaksipäiväinen. Sudenpennut voivat yöpyä retkellä, jos oma aikuinen osallistuu yön yli retkelle osana johtajistoa. Ilmoittautuminen päättyy 13.1.2019 sunnuntaina. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=24771.

Retkellä käytössämme ei ole sisätiloja vaan olemme ulkona koko retken ajan. Retken ohjelmistossa on erä- ja talviretkeilytaitojen harjoittelua. Retkellä mm. valmistetaan ruokaa retkikeittimellä rakennetaan havulaavu, vertaillaan erilaisia nuotioita, opetellaan ensiaputaitoja ja hätäviestintää, tutkitaan luontoa ja istutaan iltanuotiolla. Retkellä yövytään kaminateltoissa. Halukkailla on mahdollisuus yöpyä myös laavussa.

Retken hinta on päiväretkeläisille 10€ ja yön yli retkeileville 20€. Retkimaksu maksetaan Otavaeltajien tilille FI57 1309 3000 2063 42 viitteellä 2019 01267. Retkimaksun eräpäivä on 23.1.2019. Huomaathan, että laskutus ei tapahdu Kuksan kautta, vaan retki maksetaan näiden tietojen mukaisesti lippukunnan tilille. Voit maksaa yhdellä maksulla kaikki samasta taloudesta osallistuvat.

Retkikirje varustelistoineen lähetetään retken osallistujille joululoman jälkeen.

Lisätietoa retkestä antaa retkenjohtaja Henri Annila.

Taian tie, Otavaeltajain lippukuntaretki 26.-28.10.2018

lähettänyt Anna Pekonen 1.10.2018 klo 3.33

Hyvä Otavaeltaja, täten ilmoitamme, että Sinulle on varattu paikka Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa.

Lämpimästi tervetuloa Taian tielle, tämän vuoden lippukuntaretkelle, joka järjestetään 26.-28.10.2018 Kiljavan leirikeskuksella (os. Vihtilammintie 45
05200 Rajamäki). Halutessasi voit myös kutsua partiosta kiinnostuneen ei vielä partiolaisen kaverisi mukaan retkelle tutustumaan partioon! Retkelle lähdetään vanhempien kyydein perjantaina 26.8 klo 17.30 kololta (os. Opintie 2, Espoo). Huom! autoille parkkitilaa kulttuurikeskuksen edessä (os. Kulttuuriaukio 2, Espoo). Takaisin retkeltä saavutaan kololle n. klo 15 maissa (lähtö Kiljavalta n. klo 14).

Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa 16.10 mennessä. Kuksan tunnuksien kanssa auttaa lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja Max. Vastaathan lomakkeen kaikkiin kysymyksiin huolellisesti!

Retkimaksu (20€) maksetaan lippukunnan tilille FI57 1309 3000 2063 42 (Nordea Otaniemi) viitteellä 2018 10264 käytäthän aina viitenumeroa!

Ohessa retkikirje ja varustelista, jotka on tämän sähköpostin lisäksi hyvä toimittaa perheen partiolaiselle luettavaksi ennen retkeä. Retkikirje ja varustelista löytyvät myös lippukunnan nettisivuilta! Lisäksi retkikysymyksiin vastaa mielellään retken johtaja Jarno

Taianomaisin terveisin
- Anna ja muu Otavan johtajisto

Otavaeltajien partiosyksy

lähettänyt Anna Pekonen 23.7.2018 klo 0.57

Elokuu
  • Ryhmien kokoukset jatkuvat Tapiolan kololla koulujen alettua omien johtajien ilmoitusten mukaisesti.
  • Iltapurjehduksia lähivesillä
  • 22.8 lippukunnan syyspamaus
Syyskuu
  • 15.-16.9 Metro Punkku
Lokakuu
  • 7.10 Pinkki
  • 26.-28.10 lippukuntaretki Kiljavalla
Joulukuu
  • 6.12 itsenäisyyspäivän juhla

Kaikista tapahtumista tiedotetaan sähköpostitse lisää lähempänä tapahtumaa.

Syksyn iltapurjehdukset lähivesille

lähettänyt Anna Pekonen 23.7.2018 klo 0.50

On aika käynnistellä loppukesän purjehduksia. Eemelillä on mahdollista päästä purjehtimaan kokousten alettua oman ryhmän purjehdusvuorolla sekä kaikille lippukunnan jäsenille avoimilla iltapurjehduksilla. Tässä viestissä on infoa kaikille avoimista iltapurjehduksista. Ryhmänjohtajat tiedottavat ryhmien omista purjehduksista.

Kesän iltapurjehdukset pidetään 2.8. (to), 7.8. (ti), 9.8. (to) ja 15.8. (ke). Kaikki nämä purjehdukset pidetään klo 18-21, kippari ilmoittaa mikäli purjehdukselta palataan jo aiemmin. Kipparina toimii Oskari Vierijärvi (050-9173689) ja mukana veneessä on myös perämies. Eemelin kyytiin mahtuu heidän lisäkseen 4 miehistön jäsentä. Iltapurjehduksilla päästään harjoittelemaan veneen valmistelua purjehduskuntoon, purjehtimaan Lauttasaaren lähivesillä sekä laitetaan yhdessä purjehduksen päätteeksi vene kuntoon seuraavaa purjehdusta varten. Kaikki purjehdukset toteutuvat säävarauksella. 

Purjehduksille lähdetään HSK:n satamasta (Vattuniemen puistotie 1). Luethan tarkemmat ohjeet purjehdukselle varustautumisesta viestin liitteestä sekä tulostat mukaan lupalapun. 

Ilmoittautumiset iltapurjehduksille tapahtuvat kuksan kautta omalla jäsennumerolla. Ilmoitathan kipparille ennen purjehduksen alkua, jos et esim. sairastumisen takia pääsekään paikalle niin vene ei turhaan odottele satamassa.

TO 2.8. klo 18-21 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=21858 ,    Ilmoittaudu viimeistään 31.7.
TI 7.8. klo 18-21 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=21855, ilmoittaudu viimeistään 5.8.
TO 9.8. klo 18-21 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=21856, ilmoittaudu viimeistään 7.8.
KE 15.8. klo 18-21 https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=21857, ilmoittaudu viimeistään 13.8.


Purjehdusterkuin
Eemelin kipparit ja perämiehet

1-10 of 62