Uutiset‎ > ‎

Ilmoittautuminen kesän lippukuntavaellukselle on nyt auki!

lähettänyt Anna Pekonen 27.1.2019 klo 9.53
Kesä-heinäkuun vaihteessa suuntaamme lippukuntavaellukselle Kilpisjärven upeisiin maisempiin ja nyt on mahdollisuus ilmoittautua mukaan! Vaellus on unohtumaton elämys ja loistava tilaisuus harjoitella erätaitoja. Lähdetään siis koko lippukunnan voimin matkaan! Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa viimeistään 18.2., mutta luethan alla olevan huolella ennen ilmoittautumista.

Kenelle?
Lippukuntavaellukselle voivat ilmoittautua kaikki lippukuntalaiset sudenpennuista vaeltajiin. Kutsumme mukaan myös partiolaisten vanhempia ja sisaruksia. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa vaelluskokemusta Lapista, mutta on välttämätöntä, että jaksat kantaa viikon verran omaa rinkkaasi ja on hyvä, jos olet jo jonkin verran retkeillyt. Tarpojat sekä sitä vanhemmat partiolaiset voivat ilmoittautua mukaan kuten mihin tahansa muuhun partiotapahtumaan. Sudenpennut ja seikkailijat voivat lähteä mukaan oman aikuisen (esim. vanhemman, isovanhemman) kanssa. Tällä tavoin varmistamme, että pienimmätkin jaksavat koko vaelluksen. 

Missä? Milloin?
Vaellus järjestetään 29.6.-7.7. Kilpisjärven maastossa, Käsivarren erämaassa. Huom! Todennäköisesti vaellukselle lähetään pe 28.6. illalla, jotta vaelluspäiviä on mahdollisimman monta. Kilpisjärvelle kuljetaan joko bussilla tai junalla ja bussilla, koko vaellusporukka samalla kyydillä. Tarkempi aikataulu kellonaikoineen varmistuu kyytien varaamisen yhteydessä.

Hinta
Vaelluksen hinta on n.200e. Lopullinen hinta varmistuu kun osallistujamäärä selviää ja saamme kyydit varattua. Haemme vaellusta varten myös avustuksia. Vaellus tulee maksettavaksi kevään aikana. Tarvittaessa voit anoa stipendiä osallistumismaksuun lippukunnan hallitukselta.

Kesätyötä hakeville tarjoamme kesätyöturvan. Jos saat kesätyöpaikan etkä pääse osallistumaan vaellukselle, voit perua osallistumisesi kuluitta kunnes kyydit on varattu (tarkkaa päivää ei valitettavasti ole). Tämän jälkeen lippukunta korvaa osallistumismaksustasi 50e. 

Ennakkotapaamiset
Ennen vaellusta järjestetään ennakkotapaamisia, joissa valmistaudutaan vaellukseen mm. suunnittelemalla reittiä ja ruokia sekä harjoittelemalla tärkeitä vaellustaitoja. Vaellusta ei siis ole suunniteltu valmiiksi vaan jokainen osallistuja pääsee mukaan suunnittelemaan. Ennakkotapaamisiin osallistuminen on edellytys vaellukselle osallistumiselle. Olethan kuitenkin yhteydessä allekirjoittaneisiin, jos vaellukselle osallistuminen uhkaa jäädä näistä kiinni, niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

Ti 5.3. klo 18 Ensimmäinen ennakkotapaaminen Espoossa (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin). Tapaamisessa mm. tutustutaan toisimme ja vaelluskohteeseen sekä jaetaan vaellusvartiot.

5.-7.4. Ennakkoviikonloppu Peurantuvalla Vihdissä. Ennakkoviikonlopussa harjoitellaan vaellustaitoja ja hiotaan reittisuunnitelmia. Viikonlopun tarkempi aikataulu selviää tuonnempana.

Ti 28.5. klo 18 Espoossa (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin). Jaetaan vartioiden yhteiset varusteet ja viimeiset pakkausvinkit.

Lisäksi suuntaamme toukokuun aikana yhdessä harjoittelemaan ja kertaamaan sunnistustaitoja. Aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Vaellus
Vaellusta varten osallistujat jaetaan vaellusvartioihin. Sudenpennut ja seikkailijat aikuisineen sekä muut lyhyiden päivämatkojen ystävät muodostavat omat vaellusvartionsa. Tarpojat ja sitä vanhemmat partiolaiset muodostavat omat vaellusvartionsa. Vaellusvartiot jaetaan niin, että jokainen pääsee sopivan haastavalle vaellukselle ja jokaiseen vaellusvartioon tulee riittävästi vaelluskokemusta. 

Vaellusvartioita johtaa vaellusvartion johtaja, joka on yksi vartion jäsen. Hän on vähintään 18-vuotias vaeltaja tai aikuinen, jonka tehtävänä on yhdessä muiden kanssa vastata mm. vartion yhteisistä hankinnoista, aikatauluista ja hyvästä ryhmähengestä. Vaelluksella hän huolehtii mm. turvallisuudesta ja siitä, että kaikki pysyvät menossa mukana.

Vaellusvartio kulkee koko vaelluksen yhtenä porukkana, vaeltaa, nukkuu ja syö yhdessä. Sovimme vaelluksen varrelle myös vartioiden yhteisiä kohtaamisia.

Varusteet
Vaellukselle tarvitset mukaan vaellusvarusteita sekä omaan että vartion yhteiseen käyttöön. Kysymme ilmoittautumislomakkeessa mahdolisuudesta lainata varusteita vartion yhteiseen käyttöön. Varusteita on lainattavana myös lippukunnalta, joten ei syytä huoleen jos kotoa ei näitä varusteita löydy. 

Henkilökohtaisia varusteita varten saat varusteluettelon ennakkoviikonlopussa. Tärkeimpinä varusteina on makuupussi ja -alusta, hyvät ja vedenpitävät sadevaatteet sekä tukevat ja vedenpitävät vaelluskengät. Jos suunnittelet ostavasi reissua varten uudet kengät, muistathan tehdä sen hyvissä ajoin, jotta ehdit käyttää kenkiä jo reilusti ennen vaellusta.

Ilmoittautuminen
Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää vaellukseen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä vaelluksen johtajiin Oiliin ja Adaan! Ilmoittautumisaika on pitkä (18.2. mennessä), mutta jos tiedät jo varmasti lähteväsi mukaan toivomme saavamme ilmoittautumisesi mahdollisimman pian. Huomaathan, että mikäli perheestänne osallistuu useampi henkilö vaellukselle, ilmoita jokainen erikseen omalla lomakkeellaan. Partiolaiset ilmoittautuvat omalla tai vanhemman kuksa-tunnuksella, ei-partiolaisille on tarjolla ilmoittautuminen ilman kirjautumista. 
Comments